Met of zonder Courtois? 'Carlo Ancelotti heeft zijn keuze gemaakt en kiest voor deze doelman in Champions League-finale'

22 mei 2024 23:00

Thibaut Courtois! Ook voor Carlo Ancelotti. De coach van Real Madrid heeft zijn keuze gemaakt. Onze landgenoot staat tussen de Madrileense palen tijdens de finale van de Champions League.

Thibaut Courtois heeft er niet meteen het leukste seizoen van zijn carrière opzitten. De doelman van Real Madrid lag maandenlang in de lappenmand met blessures aan beide knieën. 

Al zal al de miserie op één juni - volgende week zaterdag dus - helemaal vergeten zijn. Dan staat in het mythische Wembley de wedstrijd tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op het menu. De inzet: De Beker met de Grote Oren.

Ondertussen is het eveneens duidelijk wie het Madrileense doel zal verdedigen. Andriy Lunin deed het dan wel goed tijdens de afwezigheid van Courtois, maar volgens de Spaanse media is er geen twijfel mogelijk. 

Carlo Ancelotti kiest voor Courtois. Ondertussen zijn beide doelmannen op de hoogte gebracht van de beslissing. Al was de knoop voor de coach van Real Madrid al eventjes doorgehakt. 

Speelt Thibaut Courtois mee in de finale van de Champions League?

Courtois haalde tijdens de weken voor zijn wederoptreden een enorm hoog niveau op training. Ook voor onze landgenoot was de finale van Het Kampioenendoel hét doel. En dat bewees hij ook tijdens de wedstrijden die hij sindsdien heeft gespeeld.

Manuel Gonzalez

La Liga \\ Real Madrid
 
 
Reacties.