Hard tegen hard in Super League: wie pakt de titel op de slotspeeldag van de play-offs?


Foto: © photonews 23 mei 2024 20:30

Het heeft een tijdje geduurd, maar de bal kan (eindelijk) opnieuw rollen op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal na het interlandvoetbal. En dus wordt het uitkijken naar een aantal interessante zaken. Ook dit weekend staan er opnieuw drie knallers van duels op het programma.

Zo is er dit weekend al de tiende én laatste speeldag van de play-offs in het nieuwe seizoen in de Super League. Dat is er dit seizoen eentje met drie wedstrijden en nog zes ploegen. Het wordt stilaan opnieuw menens, want in play-off 1 zijn er ondertussen nog twee ploegen die kans maken op de titel.

OH Leuven begon eraan als favoriet, maar incasseerde een aantal dompers en zag de titel uit de handen glippen. Standard en RSC Anderlecht geven elkaar nog steeds niet al te veel ruimte. En dus wordt het ook dit weekend opnieuw uitkijken naar wie de besten zaken doet in de drie duels die play-off 1 rijk is op de vijfde en laatste speeldag van de terugronde.

De top-2 lijkt dus al zo goed als duidelijk en na speeldag 10 is het vooral de vraag wie er uiteindelijk kampioen zal worden. RSC Anderlecht staat in polepositie en heeft aan een puntendeling inmiddels genoeg voor een zevende opeenvolgende titel.

Anderlecht kan kampioen worden

Als ze niet verliezen van de KRC Genk Ladies, dan is de titel gewoon altijd binnen. In het andere geval kan Standard nog profiteren met een overwinning tegen Club YLA (Club Brugge) om de titel alsnog weg te kapen.

Voor de gelegenheid worden alledrie de wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld. Op die manier zal het dus spannend blijven tot 15u20 ongeveer. De titel opnieuw naar Brussel, of toch een keertje naar Luik?

Het overzicht:

25/5 13.30u Anderlecht - Genk
25/5 13.30u Standard - Club YLA
25/5 13.30u OH Leuven - KAA Gent

Stand in Super League:

1 Anderlecht 44
2 Standard 42
3 OH Leuven 38
4 Club YLA 24
5 Gent 22
6 Genk 17

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.