Titel van Club Brugge maakt 60 tot 80 miljoen euro verschil ten opzichte van Anderlecht en co

23 mei 2024 12:20

De landstitel betekent ook een stevige jackpot. Het verschil voor RSC Anderlecht is bijzonder zuur, want ze waren er echt heel dicht bij.

De kans dat RSC Anderlecht de landstitel pakt is bijzonder klein geworden. Club Brugge daarentegen ligt nu in absolute pole position om de opvolger van Royal Antwerp FC te worden.

En die nieuwe titel heeft ook verstrekkende financiële gevolgen. Die levert de nieuwe kampioen tussen de 30 tot 40 miljoen euro op volgend seizoen.

Dat heeft automatisch tot gevolg dat er bij de kersverse kampioen wat meer centen op tafel gelegd kunnen worden voor inkomende transfers.

Anderlecht kon met de inkomsten een forse inhaalbeweging maken ten opzichte van Club Brugge, maar zover zal het nu zo goed als zeker niet komen. De gemiste titel maakt het verschil met blauwzwart dus weer 60 tot 80 miljoen euro.

Nieuw stadion

In plaats van wat schade in te halen, loopt Club Brugge weer weg van Anderlecht en de andere ploegen uit de top zes van de Jupiler Pro League.

Als blauwzwart het zondag weet klaar te spelen, dan zal het deze zomer hoe dan ook meer geld op tafel leggen voor een nieuwe centrumspits en andere gerichte transfers. Daarom is deze titel ook voor Club Brugge van heel groot belang.

Al kan Club Brugge de centen ook voor andere zaken goed gebruiken. Het heeft nog altijd de zwaarste loonlijst van de Jupiler Pro League en hoopt nog altijd dat het een nieuw stadion kan bouwen.

Bjorn Vandenabeele

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.