Italiaans voetbalicoon hangt zijn schoenen aan de haak


Foto: © photonews 26 mei 2024 11:30

Aan alles komt een einde. Italiaans voetbalicoon Leonardi Bonucci heeft beslist dat hij een punt zet achter zijn carrière.

Leonardo Bonucci stopt na dit seizoen als profvoetballer, dat laat zijn club Fenerbahçe weten. De 37-jarige verdediger maakte in zijn indrukwekkende carrière heel wat mee. Hij speelde bij heel wat Italiaanse clubs, voor hij bij Juventus terechtkwam.

Daar zou hij uiteindelijk een clubicoon worden. Bonucci speelde 502 wedstrijden bij de Oude Dame waarin hij 37 keer tot scoren kwam en 10 assists gaf.

Afgelopen zomer trok hij naar Union Berlin, maar daar leek niet alles er goed te verlopen. Na slechts tien wedstrijden besloot hij om voor een nieuw avontuur te kiezen.

Bonucci kwam dan uiteindelijk bij Fenerbahçe terecht, waar hij nog mee voor de titel strijdt in Turkije. De club staat tweede in het klassement met drie punten minder dan Galatasaray en nog één speeldag te gaan.

De centrale verdediger verzamelde bij Italië ook 121 caps. Hij scoorde acht doelpunten voor zijn land en won in 2021 het Europees Kampioenschap met de Italianen.

Brandon Morren

Fenerbahçe \\ Istanbulspor
 
 
Reacties.