Barcelona klopt Lyon in epische CL-finale en verlengt titel


Foto: © photonews 27 mei 2024 21:50

Niet enkel in de Super League of de Jupiler Pro League in België viel afgelopen weekend het doek. Dat was ook het geval in de Champions League voor vrouwen, die heel wat leuke dingen opleverde dit jaar.

Het Estadio San Mames in Bilbao was helemaal uitverkocht voor de finale tussen Barcelona en Lyon. Meer dan 50.000 mensen kwamen kijken naar de twee grootste ploegen van de laatste jaren. Twee recordkampioenen ook.

Barcelona was uittredend winnaar en kon zelfs zijn derde prijs in vier jaren pakken, alle jaren tussen 2016 en 2024 waarin de Catalanen niet wonnen, wisten de Zuid-Fransen te winnen. Zij zitten aan acht eindprijzen, een record.

En dus was het afwachten wat het zou worden in Bilbao. Lyon kwam het eerst snuffelen met een aantal interessante kansen, maar scoren zat er niet in. De brilscore bij de rust was dan eigenlijk ook al bij al logisch.

Bonmati en Putellas maken het verschil

Na de koffie nam Barcelona het heft steeds meer in handen en zij zouden uiteindelijk wél de netten bol zetten. Op het uur was er Bonmati met de 1-0, daarna probeerde Lyon alle zeilen bij te zetten in de zoektocht naar een gelijkmaker.

Bibbergeld dus ook voor Barcelona, tot - wie anders dan zij - Putellas in blessuretijd alle twijfels wegnam. En dus mochten de Catalanen net als vorig jaar hun prijs in ontvangst nemen. Nu al zijn ze ook voor volgend seizoen topfavoriet.

Aernout Van Lindt

Barcelona \\ Lyon (D)
 
 
Reacties.