Wouter Vandenhaute trots op zijn vrouwenploeg en barst van ambitie: "Champions League halen"


Foto: © photonews 27 mei 2024 13:45

RSC Anderlecht heeft het opnieuw geflikt. Het is voor de zevende keer op rij landskampioen. Bij de vrouwen weliswaar. Voor zo'n 2500 supporters mocht op zaterdag wél een feestje gebouwd worden.

RSC Anderlecht heeft zijn elfde titel beet bij de vrouwen, waarvan de zevende op een rij. En dus was ook het bestuur van paars-wit tevreden met een nieuwe oppergaai. Wouter Vandenhaute tekende present in het Lotto Park.

De voorzitter moest meteen opnieuw vertrekken na de wedstrijd, maar kwam speciaal voor de vrouwen even terug uit zakenreis. Daarmee was hij een van de 2500 aanwezige supporters in het Lotto Park - waar de vrouwen in de toekomst meer hopen te spelen.

"Er was veel volk vandaag, het was fantastisch en ik heb ze een heleboel keer zien spelen. De conclusie: voor mij zijn we verdiend kampioen", aldus de voorzitter van Anderlecht tegen Sporza. "Het feestje? Daarvoor hebben ze de voorzitter niet nodig."

En nu de Champions League halen met Anderlecht

Vooraf dacht iedereen dat OH Leuven kampioen zou gaan worden dit seizoen in de Super League. Zij begonnen er ook aan als favoriet. "Maar gaandeweg zijn we als team gegroeid. We zijn beter gaan spelen en in de play-offs hebben we bewezen dat Anderlecht het beste team is", aldus Vandenhaute.

De volgende stap? Die zal binnen enkele maanden al moeten gezet worden in de voorrondes van de Champions League: "We willen met Anderlecht blijven groeien door deel te nemen aan de Champions League. Al heb je een tikje geluk nodig om door de kwalificatie te geraken, want daar wachten altijd sterke ploegen." 

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.