Zus van Dante Vanzeir gaat aan de slag bij Anderlecht


Foto: © photonews 28 mei 2024 14:15

RSC Anderlecht is voor de zevende keer op rij kampioen bij de vrouwen. De club wil de komende jaren blijven schitteren in eigen land, maar ook eens de groepsfase van de Champions League halen. Ze deden alvast een toptransfer.

De 21-jarige Luna Vanzeir ruilt KRC Genk in voor landskampioen RSC Anderlecht. De Limburgse tekende een contract voor twee seizoenen bij paars-wit en moet er de aanval de komende jaren nog extra gaan versterken.

Vanzeir speelt ondertussen al vijf jaar in de Super League. Eerst bij OH Leuven en de voorbije twee seizoenen bij de KRC Genk Ladies. Nu maakt ze een nieuwe stap in haar ontwikkeling en gaat de Belgische jeugdinternational aan de slag bij Anderlecht.

Rugnummer 30 bij Anderlecht

De youngster zal het rugnummer 30 dragen bij paars-wit. De spelmaakster van de Belgische U23 is kapitein bij de High Potentials en speelde drie jaar geleden tegen Luxemburg ook al eens voor de A-kern van de Belgian Red Flames.

"RSC Anderlecht is een begrip in het Belgische vrouwenvoetbal en vooral een hele mooie club die al veel bewezen heeft. Het is een uitstekend en ervaren team met daarnaast een heel goede omkadering", aldus Vanzeir op de website van RSC Anderlecht.

"Deze overgang is voor mij heel belangrijk om stappen te kunnen blijven zetten." Ook wij wensen Luna Vanzeir alvast veel succes bij haar nieuwe club. De 21-jarige voetbalster is de jongere zus van Dante Vanzeir, ex-Genk en Union SG en momenteel actief in de MLS.

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.