Belgische middenveldster verlaat Standard voor ... Amerikaans avontuur

02 juni 2024 22:15

Ook in het vrouwenvoetbal regent het dezer weken transfers. Een speelster van Standard gaat de ploeg verlaten voor een bijzonder avontuur in het buitenland. Het is niet de eerste keer dat ze een ferme stap maakt.

Léa Cordier speelde enkele seizoenen geleden al in Engeland bij Brighton & Hove Albion, nu gaat ze een Amerikaans avontuur aan. En zo komt er na vier jaar in het rood-witte shirt van Standard een einde aan het huwelijk.

De 21-jarige middenveldster heeft er al heel wat interessante keuzes opzitten in haar carrière en nu gaat ze het dus aan de andere kant van de Atlantische Oceaan gaan proberen. Daarmee treedt ze in de voetsporen van onder meer Janice Cayman.

"Na 4 seizoenen in ons eerste team gaat Léa Cordier een mooie uitdaging aan in de Verenigde Staten. Bedankt voor alles en goede reis, Léa", laten ze bij de Rouchettes weten via de sociale media over haar vertrek.

Amerikaans avontuur

Cordier gaat aan de slag bij Central Community College Women’s Soccer. Daar werd ze ondertussen al aangekondigd als het missende puzzelstukje. In Nebraska gaat ze studeren en voetballen met elkaar combineren.

De youngster kiest daarvoor voor een dubbele keuze. Ook wij willen Cordier alvast veel succes wensen in haar nieuwe avontuur. Mogelijk komt ze binnen enkele jaren terug naar de Super League met extra ervaring.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège
 
 
Reacties.