Alles op het offensief, dat is de raad voor Tedesco: "Hem zou ik eruit halen en Trossard naast De Bruyne zetten"


Foto: © photonews 10 juni 2024 12:40

Nu de defensieve opties van bondscoach Domenico Tedesco steeds kleiner worden, ijvert analist Marc Degryse om - zeker in de groepsfase - met een heel offensief elftal te spelen. Hij zou zelfs één van de twee verdedigende middenvelders uit de ploeg halen.

Onze sterkte ligt duidelijk bij de voorlijn. "Enerzijds kan De Bruyne elke bal op de stropdas leggen, Doku kan met één actie een defensie kapot spelen, en met Lukaku heb je iemand die de ballen erin legt", aldus Marc Degryse in HLN.

"Net vanuit die offensieve weelde zou ik zoveel mogelijk offensieve spelers opstellen én ze op hun beste positie plaatsen. Ik bedoel daarmee dat ik geen fan ben van het systeem van Tedesco om Castagne hoog op de rechterflank te posteren waardoor Trossard naar binnen kan knijpen."

Degryse ijvert voor een duidelijke opstelling waarin iedereen op zijn beste plaats wordt uitgespeeld. "Ik vind: zet een rechtsbuiten rechtsbuiten: Bakayoko, bijvoorbeeld. En laat Trossard dan écht als nummer 10 spelen: naast De Bruyne, of voor De Bruyne."

Daarvoor moet er wel een speler opgeofferd worden. "Zeker in de groepsfase zou ik Mangala eruit halen. Tegen Roemenië bijvoorbeeld heb je echt geen dubbele buffer nodig voor de defensie."

"Maar goed, in Qatar en tijdens het vorige EK vertrok de selectie van Martínez telkens met veel problemen. Onze beste spelers waren niet fit. Dat is nu anders. De jongens die het verschil moeten maken, staan fris en met honger aan de start van het EK."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.