Challenger Pro League-club wordt stilaan clubje van Anderlecht-iconen: ook Enzo Scifo maakt zijn grote rentree

10 juni 2024 20:30

Bij La Louvière, de promovendus naar de Challenger Pro League, loopt er heel wat volk met een Anderlecht-verleden rond. Nicolas Frutos is er technisch directeur, Silvio Proto keeperstrainer en nu is ook Enzo Scifo gearriveerd.

De voormalige Rode Duivel neemt de rol van talentontwikkelaar bij RAAL op zich. Enkele dagen na de aankondiging van de komst van Silvio Proto als technisch verantwoordelijke voor de keepers, is het een oude bekende die zijn grote terugkeer naar La Louvière maakt.

Maandag kondigde de club de terugkeer van Enzo Scifo aan. Opgeleid bij de RAAL tussen 1973 en 1982, voordat hij naar Anderlecht vertrok voor de start van zijn carrière, neemt de voormalige Rode Duivel met 83 selecties en 4 WK-eindrondes de rol van talentontwikkelaar bij RAAL op zich.

Met meer dan 600 professionele wedstrijden, en na coach te zijn geweest bij Charleroi, Tubize, Bergen en Moeskroen, naast zijn tijd bij de jonge Rode Duivels, zal hij al zijn ervaring inbrengen bij de RAAL.

“Dankzij zijn enorme ervaring op nationaal en internationaal niveau is Enzo de ideale persoon om onze talenten te inspireren en te ontwikkelen”, aldus de club.

Enzo Scifo zegt verheugd te zijn met deze nieuwe rol. “Wat een plezier om terug te keren naar RAAL! Het is op deze gronden dat alles voor mij begon. Zelfs toen ik La Louvière op zeer jonge leeftijd verliet, heb ik altijd een band met de regio behouden en volgde ik de club, zij het van een afstand."

"Terugkeren naar een serieus en concreet project, met zulke infrastructuren en een nieuw stadion in aanbouw, is natuurlijk ideaal. Ik wil mijn expertise en ervaring inbrengen zodat de RAAL verder kan groeien en evolueren”, zegt hij.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ La Louvière
 
 
Reacties.