Engels bondscoach Southgate neemt nog extra speler mee naar EK, maar die speelde zijn laatste competitiematch in... 2021

10 juni 2024 16:00

Gareth Southgate heeft een 27ste speler aan zijn selectie toegevoegd. Dat betekent dus dat de man niet mag spelen. Het gaat om Tom Heaton, de reservedoelman van Manchester United.

Southgate nam drie doelmannen mee naar het EK met Jordan Pickford, Aaron Ramsdale en Dean Henderson. Maar soms wil je op training wel eens kleinere wedstrijden spelen met vier ploegen en dan heb je dus een vierde doelman nodig.

Enter Tom Heaton, de 38-jarige reservedoelman van Man United die zijn laatste competitiematch speelde in 2021 toen hij nog bij Aston Villa zat. Dit seizoen zat hij slechts vier keer op de bank bij United.

Hij zal op het EK dus enkel op training in actie komen, maar Southgate vond dat het noodzakelijk was om hem erbij te hebben. Ook zijn ervaring zal een meerwaarde zijn voor het fel verjongde Engeland. 

"Dit is een grote eer", schreef hij zelf. "Eender welke manier om te helpen en mijn ervaring door te geven geeft me een gevoel van trots. Ik kijk er naar uit."

Southgate legt uit waarom hij de opvallende beslissing nam: "Tom zal van onschatbare waarde zijn op training in steun van onze drie doelmannen. Naast het veld zal hij een positieve toevoeging zijn aan de groepssfeer."

Johan Walckiers

Engeland
 
 
Reacties.