Guardiola spreekt zich uit over terugkeer bij Barcelona én over vertrek van Xavi


Foto: © photonews 10 juni 2024 15:00

Pep Guardiola heeft al een paar hints gegeven dat hij het niet zo lang meer zal trekken bij Manchester City. Met zijn verleden als speler en trainer van de Catalanen zou hij snel weer gelinkt worden aan een terugkeer. Daar was hij echter categoriek over.

De hele soap rond Xavi, die eerst werd overtuigd door voorzitter Laporta om te blijven en daarna toch moest vertrekken, schoot in het verkeerde keelgat bij de Catalaan. Guardiola houdt zich liever buiten de gang van zaken rond Xavi, die de clubleiding van Barça en met name Laporta de nodige kritiek opleverden.

"Wat er is gebeurd met Xavi is niet mijn schuld. Ik kan er ook niets aan doen dat Xavi als trainer met mij werd vergeleken", aldus de manager van City tegen Mundo Deportivo.

Guardiola, de succescoach van Manchester City, ziet een terugkeer niet meteen zitten. "Die deur is gesloten. Ik wens de nieuwe trainer het allerbeste toe. Ik hoop dat hij de tijd en de steun krijgt om zijn werk te kunnen doen", aldus de Spanjaard, die bij City nog een contract tot medio 2025 heeft.

Wat betreft Guardiola is een definitief vertrek van João Cancelo van City naar Barcelona niet ondenkbaar. De Spanjaard had de Portugees international vorig seizoen niet meer nodig.

'We zullen met Barcelona in gesprek gaan voor de beste oplossing voor alle partijen. Als Cancelo bij Barça wil blijven en beide clubs kunnen tot een akkoord komen, dan zal hij zich daar blijven', zei Guardiola. Cancelo heeft bij City nog een contract tot medio 2027.

Johan Walckiers

La Liga \\ Manchester City \\ Barcelona
 
 
Reacties.