Nu al hommeles bij Duitsers: twee CL-finalisten neus-tegen-neus op training


Foto: © photonews 10 juni 2024 22:30

Bij Duitsland verloopt de voorbereiding op het EK niet meteen van een leien dakje. De bondscoaches doen er in de laatste week alles aan om de groepssfeer optimaal te houden, maar dat lukt Julian Nagelsmann duidelijk niet meteen.

Deze zomer wil Duitsland revanche nemen na een teleurstellende eindronde in eigen land. De aanloop was al hobbelig nadat bondscoach Hansi Flick ontslagen werd en vervangen door Julian Nagelsmann.

Onder Nagelsmann leek de ploeg weer op orde te komen. Tijdens de interlands in maart speelde Duitsland indrukwekkend, met dominant en aanvallend voetbal.

Toch blijkt de groepssfeer vlak voor de openingswedstrijd niet optimaal. Volgens BILD was er een incident tijdens de training waarbij Antonio Rüdiger en Niklas Füllkrug betrokken waren.

De spanningen liepen hoog op na een harde tackle van Rüdiger op Füllkrug, wat leidde tot een confrontatie tussen de twee spelers. De twee kwamen elkaar ook al eerder tegen in de Champions League-finale.

Het incident, waarbij Rüdiger en Füllkrug uit elkaar gehaald moesten worden door hulpcoach Sandro Wagner, was nog niet voorbij na de training, aangezien de spelers boze gebaren naar elkaar bleven maken. Dit incident onderstreept dat er nog werk aan de winkel is voor Nagelsmann en zijn staf om de groepssfeer te verbeteren.

Johan Walckiers

Duitsland
 
 
Reacties.