Zoveel verdienden de Rode Duivels (en Thibaut Courtois) al aan deze EK-campagne, met enkele opvallende grootverdieners


Foto: © photonews 10 juni 2024 08:00

De Rode Duivels trekken woensdag naar Duitsland voor het EK. Daar zal de nationale ploeg hun best doen om het tornooi te winnen. Voor de portemonnee van de spelers kan het ook geen kwaad.

De Rode Duivels vertrekken woensdag samen naar Duitsland. Op 17 juni wordt de eerste groepswedstrijd tegen Slowakije gespeeld. Daarna volgen nog duels met Roemenië en Oekraïne.

Hoe verder de Rode Duivels geraken, hoe meer premies ze ook zullen opstrijken. Op dit moment is er ook al heel wat geld uitgedeeld aan de spelers.

Iedere speler heeft al 42.000 euro gekregen om de groepsfase te bereiken. Per ronde dat de Rode Duivels halen, gaat dat bedrag nog omhoog.

Daar komen dan nog eens portretrechten bij die de Rode Duivels afstaan aan de KBVB. Vanaf twee maanden voor het EK ,en nog tot een week later, mogen de spelers hun portretrechten niet in eigen naam hun portretrechten exploiteren. Daarvoor worden ze vergoed.

Het Laatste Nieuws berekende hoeveel de spelers in het voorbije anderhalf jaar hebben verdiend bij de nationale ploeg, in aanloop naar het EK. Er werd gekeken naar winstpremies, portretrechten, kwalificatiebonus en het startgeld voor de poulefase.

Er zijn zes spelers die ieder 205.400 euro bruto verdiend hebben. Het gaat dan om Bakayoko, Faes, Castagne, Lukebakio, Mangala en Sels. Nu niet meteen de grootste namen van de Rode Duivels.

Lukaku verdiende bijvoorbeeld 201.650 euro terwijl Kevin De Bruyne het met 69.550 euro bruto moet stellen. Voor Thibaut Courtois komt het op 35.600 euro neer.

Brandon Morren

België
 
 
Reacties.