Leegloop dreigt bij STVV: Gent en Club Brugge vechten om jeugdtalent


Foto: © photonews 11 juni 2024 10:00

Jarne Steuckers is al vertrokken, Matte Smets verlaat zo goed als zeker Stayen en nu is er ook voor Mathias Delorge grote interesse vanuit de top van het Belgisch voetbal.

Thorsten Fink lanceerde afgelopen seizoen heel wat jong talent bij STVV. Met drie voorgenoemde namen als grote uitschieters. Alle drie kunnen ze straks ook bij een Belgische topclub zitten.

Zoals de Waalse journalist Sacha Tavolieri laat weten, staat ook Delorge op de radar van twee topteams. Wouter Vrancken wil hem immers graag naar Gent halen. De nieuwe coach van de Buffalo's was al fan van hem toen hij nog bij Genk zat.

Maar ook Club Brugge wil zich duidelijk in de debatten moeien. Zij hebben al contact opgenomen met de entourage van de 19-jarige middenvelder. 

Delorge heeft nog één jaar contract bij STVV en zijn transferwaarde wordt op 5 miljoen euro geschat. STVV kan zo al zijn goudhaantjes in één klap verliezen, maar er ook een pak rijker van worden.

Al stond er bij Jarne Steuckers wel een gelimiteerd transferbedrag in zijn contract en zagen ze hem voor amper 800.000 euro naar Genk vertrekken. Dat deed uiteraard wel pijn, maar er was niets aan te doen. 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.