Nederlands icoon Lieke Martens stopt als international


Foto: © photonews 11 juni 2024 15:15

De Olympische Spelen in Parijs werden gemist door de Oranje Leeuwinnen. En dat heeft zo ook zijn gevolgen als het gaat over wie er concreet zal spelen de komende weken en maanden bij de Nederlandse nationale ploeg. Een absoluut icoon houdt er alvast mee op.

De voorbije interlandperiode met het dubbel duel tegen Finland waren meteen de laatste twee interlands die de 31-jarige Lieke Martens zal spelen voor de Oranje Leeuwinnen. Dat maakte ze voor dat dubbel duel zelf bekend.

Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Finland kreeg ze een geweldig eerbetoon, enkele dagen later speelde ze haar 160e en laatste interland in Finland in Tampere. En daarna gaat het blok er dus op qua interlandvoetbal.

Het missen van de Olympische Spelen in 'haar' Parijs was het omslagpunt. En dus beleven we het einde van een tijdperk van een absolute topspeelster die ooit nog tot de allerbeste speelster van de wereld werd verkozen.

Einde van een tijdperk

In een ver verleden speelde ze ook een seizoen bij de vrouwenploeg van Standard, daarna ging het via Duisburg en Zweden naar Barcelona (2017-2022) en sindsdien PSG. Twee absolute topclubs voor een dito speelster.

"Ik neem met pijn in het hart afscheid van jullie", aldus Martens in een reactie. "Het is het niet waard om over mijn eigen grenzen heen te gaan." We zullen Martens als Oranje Leeuwin zeker missen in de toekomst.

Aernout Van Lindt

Nederland \\ Barcelona
 
 
Reacties.