Ook deze knoop lijkt doorgehakt: de basisploeg van Tedesco krijgt ook achteraan vorm


Foto: © photonews 11 juni 2024 07:00

Niet dat hij nog veel keuze heeft, maar Domenico Tedesco moest toch nog wat knopen doorhakken. Wie er naast Axel Witsel zal starten in de eerste wedstrijd tegen Slovakije bijvoorbeeld.

Dat Witsel gaat starten in die eerste EK-wedstrijd staat zo goed als vast. De ervaren verdediger is niet voor niets teruggehaald toen duidelijk werd dat het moeilijk werd om Jan Vertonghen fit te krijgen voor de eerste wedstrijd.

Tedesco wil niet met een onervaren duo aan het EK beginnen door Wout Faes En Zeno Debast naast elkaar te zetten. Beiden rechtsvoetigen trouwens. Ook Witsel is rechtsvoetig, maar heeft een meer dan degelijke linkse en kan dus de plaats van Vertonghen innemen.

Naast hem komt waarschijnlijk Wout Faes te staan, als er de komende week niets meer verandert. Faes is meer die pure verdediger die Tedesco nodig heeft. Hard in de duels en niet te veel risico's. Debast heeft de neiging om al eens op avontuur te vertrekken.

Op de beide backposities heeft Tedesco niet al te veel keuze meer. Timothy Castagne staat zo goed als zeker op rechts, terwijl De Cuyper op links zal beginnen. Debast is dan vervanger voor drie van de vier posities.

Met Aster Vranck, Amadou Onana en Yannick Carrasco kan in geval van nood nog geschoven worden. 

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.