Anderlecht heeft (Belgische) vervanger voor Zeno Debast aangeduid én gaat vol op gaspedaal om transfer af te ronden


Foto: © photonews 12 juni 2024 19:40

Matte Smets heeft zijn nieuwe club voor het uitkiezen. In België zijn KRC Genk en RSC Anderlecht concreet voor de verdediger van STVV. Al is er één club die vol op het gaspedaal wil gaan staan om hem te overtuigen.

KRC Genk leek lange tijd over dé troefkaart te beschikken om Matte Smets te overtuigen. Met Thorsten Fink verhuisde de coach van STVV - en dus ook de man die Smets helemaal heeft gelanceerd op Stayen - naar De Smurfen

Al lijkt Genk zich de kaas van tussen de boterham te laten eten. We schreven eerder al dat Stade Reims en Watford FC geïnformeerd hebben naar de voorwaarden voor Smets, maar het is RSC Anderlecht dat het gaspedaal vol gaat indrukken om de 20-jarige verdediger te overtuigen.

Door het vertrek van Zeno Debast (naar Sporting CP, nvdr.) en de onzekerheid in de dossiers van Jan Vertonghen en Federico Gattoni moet paars-wit enkele versnellingen hoger schakelen in de zoektocht naar defensieve versterking. Smets moet volgens onze bronnen de eerste versterking worden.

Over de transfersom hoeft niet onderhandeld te worden. Smets kan bij STVV worden opgepikt voor 2,25 miljoen euro. Die afkoopsom staat duidelijk neergepend in het contract van de 20-jarige verdediger. Voor de volledigheid: Transfermarkt schat zijn marktwaarde vandaag al op vijf miljoen euro.

Kan RSC Anderlecht de transfer van Matte Smets afronden?

Anderlecht wil eerstdaags rond de tafel gaan zitten met (de entourage van) Smets om ook met de speler tot een akkoord te komen. Smets gaf zelf al aan dat hij zich klaar voelt voor een volgende stap in zijn carrière. Dat hoofdstuk lijkt te worden geschreven in Anderlecht.

Manuel Gonzalez

Anderlecht \\ STVV
 
 
Reacties.