'Westerlo komt met grote stunt en haalt verdediger van Tottenham met waarde van zeven miljoen euro naar Kuipje'


Foto: © photonews 15 juni 2024 15:30

KVC Westerlo wist afgelopen seizoen de Regelation Play-off maar nipt te vermijden. In het nieuwe seizoen willen ze een nieuwe stap proberen te maken en opnieuw wat hoger mikken. Daartoe willen ze zeker ook een paar toptransfers realiseren.

KVC Westerlo heeft alvast een stunttransfer zo goed als te strikken. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staan ze namelijk erg dicht bij een huurdeal met het 17-jarige toptalent Luka Vuskovic van Hajduk Split.

De jonge verdediger heeft ondertussen al een deal getekend bij Tottenham Hotspur, dat hem pas in de zomer van 2025 definitief zou overnemen. En dus moest er door Hajduk Split nog een oplossing gevonden worden voor volgend seizoen.

De oplossing werd gevonden bij Westerlo. Volgens Romano zijn beide ploegen aan het onderhandelen over de huurdeal en zou er ondertussen zelfs al een overeenkomst gevonden zijn over de 17-jarige Kroatische verdediger. 

Transfer van bijna 14 miljoen euro

De komende dagen zou het papierwerk tussen beide ploegen in orde moeten gaan komen, daarna staat niets de handtekening van Luka Vuskovic in het Westelse Kuipje nog in de weg. Voor de Kemphanen toch wel een toptransfer.

De marktwaarde van Vuskovic wordt momenteel op zeven miljoen euro geschat volgens Transfermarkt, maar Tottenham betaalde ongeveer het dubbele om hem in de zomer van 2025 naar White Hart Lane te laten komen.

Aernout Van Lindt

Westerlo
 
 
Reacties.