Charleroi gaat shoppen in eigen land en heeft versterking in doel voor volgend seizoen beet

16 juni 2024 16:30

Théo Defourny is de nieuwe doelman van Charleroi. De Zebra's maakten het nieuws officieel op hun sociale netwerken.

Zoals al enkele dagen verwacht, verlaat Théo Defourny de RWDM om Charleroi te versterken. De club heeft na de komst van Mordochée Nzita gisteren hun tweede versterking beet.

Een mooie transfer voor de 32-jarige doelman, die zijn plek bij RWDM kwijt was. In Stade Machtens gaf Yannick Ferrera richting het slot van het seizoen steeds de voorkeur aan Guillaume Hubert. 

De Molenbeekers zullen hem nog herinneren als een essentieel lid van de kern die de klim maakte naar eerste klasse. Vooral zijn twee penalty-saves tegen Vincent Janssen worden nog steeds in het bijzonder herinnerd.

Strijden om de nummer één positie als keeper

Charleroi van zijn kant moet blijven zoeken naar een nieuwe doelman: naast Hervé Koffi (vertrekt naar Lens) vertrekt ook Pierre Patron (einde contract). Théo Defourny heeft zich voor drie jaar getekend bij De Zebra's (met één jaar optioneel).

Met Defourny tussen de palen hoopt Rik De Mil het aantal tegendoelpunten naar beneden te halen. Vorig seizoen kreeg Charleroi 52 doelpunten tegen en eindigde zo pas dertiende in de stand.

Daan Blockx

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ RWDM
 
 
Reacties.