Smaakmaker van Antwerp lijkt transfervrij op weg naar Sevilla


Foto: © photonews 16 juni 2024 16:00

Het lijkt erop dat Antwerp een sterkhouder gaat verliezen. Flankaanvaller Chidera Ejuke is mogelijk op weg naar Sevilla.

Chedira Ejuke wist vorig seizoen indruk te maken in Antwerpen. Met zijn flukse dribbels was de Nigeriaan een nachtmerrie voor vele verdedigers. Waarschijnlijk zal hij die dribbels binnenkort ook in Spanje kunnen tonen.

Bij Antwerp speelde hij 29 wedstrijden in de Pro League waarin hij goed was voor vier doelpunten. Bovendien gaf de 26-jarige aanvaller ook vier assists. Antwerp huurde Ejuke van CSKA Moscow.

De transferwaarde van Ejuke wordt volgens Transfermarkt geschat op zo'n 6 miljoen maar van dat geld zal Antwerp dus niets zien. Ejuke kan transfervrij opgepikt worden door Sevilla.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is er een mondeling akkoord tussen Ejuke en Sevilla. De medische testen staan volgende week ingepland, nadien zal de club met een officiële aankondiging komen.

In Sevilla zal hij samen spelen met enkele Belgen. Ejuke zal de concurrentie aangaan met Rode duivel Dodi Lukebakio. Die stond vorig seizoen twaalf keer aan de aftrap. In dat seizoen kon hij vijf keer de netten laten trillen.

Naast Lukebakio speelt ook Adnan Januzaj nog steeds in Sevilla. Januzaj moet echter gelukkig zijn met enkele korte invalbeurten. Daarin kon hij nog geen statistieken verzamelen en blijft zijn teller op nul staan.  

Daan Blockx

La Liga \\ Antwerp \\ Sevilla
 
 
Reacties.