Eigenaar van Belgische eersteklasser dropt bommetje in volle voorbereiding op nieuw seizoen: 'Deze club staat te koop en moét snel verkocht worden'

18 juni 2024 19:40

FCV Dender beukte vorig seizoen de poort naar de Jupiler Pro League open. De spelersgroep lijkt het nieuwe seizoen echter niet zorgeloos te kunnen voorbereiden. De eigenaar wil de club zo snel mogelijk verkopen.

FCV Dender staat te koop. Sihar Sitorus - sinds 2018 eigenaar en voorzitter van de promovendus - is sinds vorige week uitzonderlijk in ons land om de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen te voeren. 

Het Laatste Nieuws weet dat de Indonesiër van de promotie naar de Jupiler Pro League gebruik wil maken om munt te slaan uit Dender. Meer zelfs: de eigenaar van De Kadavers heeft een derde partij ingeschakeld om de verkoop in goede banen te leiden.

De boodschap is alvast duidelijk: Sitorus wil deze zomer - en bij voorkeur voor de start van het nieuwe seizoen - nog munt slaan uit Dender. Op die manier verzilvert de Indonesiër de promotie ten volle. 

Aan geïnteresseerde partijen geen gebrek. De Belgische clubs zijn sowieso al een interessante afzetmarkt voor investeringsgroepen. Het feit dat Sitorus eveneens eigenaar is van het Dender Football Complex zorgt ervoor dat de promovendus plots grof wild is geworden op de markt.

Waarom staat FCV Dender te koop?

Voor de sportieve staf komt het nieuws allesbehalve op een goed moment. Dender bereidt zich momenteel voor op de start van het nieuwe seizoen. En we hoeven er geen tekening bij te maken: voor een promovendus is de start van een seizoen al het halve werk.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.