📷 'KAA Gent kan miljoenen verdienen op transfer van sterkhouder'


Foto: © photonews 20 juni 2024 17:30

KAA Gent begint aan een nieuw tijdperk in zijn geschiedenis. Al wil de ploeg goed blijven verdienen op uitgaande transfers.

Met de exit van Hein Vanhaezebrouck en Ivan De Witte bij KAA Gent breekt een nieuwe periode aan voor de club. Eigenaar Sam Baro heeft de touwtjes in handen nu en zette een nieuwe structuur op poten.

Al blijft de intentie om spelers met de nodige winst te verkopen wel bestaan en is dat ook ontzettend belangrijk om de financiën van de club in evenwicht te houden.

Volgens de Italiaanse transferjournalist Alfredo Pedula is er bij Lazio Roma enorme interesse om Archie Brown binnen te halen. KAA Gent kocht hem in 2023 voor vier miljoen euro bij Lausanne, maar zijn prijskaartje zou ondertussen oplopen, tussen 15 en 20 miljoen euro.

Ook vanuit Engeland zou er de nodige interesse zijn voor de speler van de Buffalo’s, maar de kans dat hij richting Serie A vertrekt lijkt op dit moment bijzonder groot.

Brown speelde 44 wedstrijden voor KAA Gent. Hij ligt nog onder contract tot midden 2027 en heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 5 miljoen euro.

Andere bronnen spreken dan weer van een transfer naar Chelsea, met onmiddellijke verhuurbeurt aan Straatsburg. Transferjournalist Sacha Tavolieri spreekt in dat geval van een transfersom van amper 8 miljoen euro.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ KAA Gent \\ Lazio
 
 
Reacties.