Zevende aanwinst: JPL-promovendus zet alle zeilen bij en heeft nu ook kapitein van historische club beet

21 juni 2024 13:00

De teller staat ondertussen al op zeven, want daar is nog een transfer voor Dender! Deze keer heeft de promovendus uit de Jupiler Pro League Malcolm Viltard aangetrokken, die overkomt van Sochaux uit de Franse derde klasse.

Door de promotie naar de Jupiler Pro League is het alle hens aan dek voor Dender. De club keert terug naar de top met een van de kleinste budgetten in de competitie en moet absoluut zijn kern versterken om stand te houden.

Het vertrek van coach Timmy Simons was een eerste slok op de borrel, maar sindsdien lijkt de promovendus de boodschap begrepen te hebben met veel nieuwe spelers in de selectie. De laatste aanwinst heet Malcolm Viltard.

De 21-jarige defensieve middenvelder stond op het punt om zijn laatste contractjaar bij Sochaux in te gaan, maar heeft nu gekozen voor een driejarig contract bij Dender - met een optie op nog een vierde seizoen daarna.

Viltard de nieuwste aanwinst van Dender

Malcolm Viltard wordt door de Franse media beschouwd als een middenvelder met aanzienlijk potentieel. Hij zou overkomen voor ongeveer 250.000 euro en was afgelopen seizoen een belangrijke speler voor zijn team;

Sochaux degradeerde naar het derde niveau in Frankrijk, maar Viltard bleef er trouw op post en werd er afgelopen seizoen zelfs kapitein. Nu moet de jonge verdedigende middenvelder een nieuwe degradatie proberen te voorkomen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Sochaux \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.