UEFA neemt drastische beslissing tegenover Albanië na klacht van Servië

23 juni 2024 19:00

De UEFA heeft de klacht van Servië tegen Albanië en meer bepaald Mirlind Daku serieus genomen. Ze hebben een drastische beslissing genomen.

Incident en serieuze sanctie

Na afloop van het duel met Kroatië, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel, pakte Daku een megafoon en uitte hij beledigingen richting Servië. Dit gedrag heeft geleid tot zijn schorsing voor twee officiële wedstrijden door de UEFA.

De Servische voetbalbond kon niet lachen met deze uitspraken. Zij dienden dan ook klacht in tegen Albanië en de speler zelf. 

Spijtbetuiging van Daku

Kort na het incident toonde Daku spijt. "Zoals bij iedereen kunnen de emoties soms hoog oplopen. De intensiteit van de wedstrijd eiste zijn tol. Het is menselijk om te vergeven en ik voel de verplichting om mijn excuses aan te bieden aan iedereen die gekwetst is," verklaarde hij

Aderlating voor Albanië

Met deze maatregel lijkt de UEFA tegemoet te komen aan de klachten van de Servische bond, die eerder deze week hun afkeuring uitspraken over Daku's gedrag en dreigden zich terug te trekken uit het toernooi als er geen actie werd ondernomen.

Daku zal hierdoor niet beschikbaar zijn voor Albanië tijdens hun laatste groepswedstrijd en een eventuele achtste finale op het EK. Albanië moet een goed resultaat behalen tegen Spanje om door te gaan naar de volgende ronde.

Bart De Vré

Albanië \\ Spanje \\ Rubin Kazan \\ Servië
 
 
Reacties.