Bob Madou legt uit wat de plannen met de vrouwenploeg van Club Brugge zijn


Foto: © photonews 25 juni 2024 22:15

Blauw-zwart investeert steeds meer in het vrouwenvoetbal en gelooft er ook echt in, maar benadrukt dat het dat op een organische manier doet en wil blijven doen. Het harde werk wordt enkele maanden geleden beloond met de bekerwinst tegen OH Leuven.

"Onze aanpak wordt opgepikt. Daarom zijn we ook zo blij met dit succes. Dit zal bijdragen aan het harde werk van vele mensen om ons nog attractiever te maken bij jonge meisjes, zodat ze naar ons komen", aldus Bart Verhaeghe toen bij Sporza.

"Ik vind dit echt schitterend en ik ben enorm trots op de dames. Ik ben zo blij voor de dames dat ze deze prijs pakken. Het leeft echt bij ons. Het is ook authentiek gedaan vanuit het DNA van Club Brugge. No Sweat, No Glory. En Bluvn Goan."

Nieuwe CEO Bob Madou heeft die aanpak in MidMid onderschreven: “Hoe het nu loopt is hoe we het zien. We blijven daarin consequent. We willen het organisch te ontwikkelen, we gaan geen gekke transfersommen of spelerslonen betalen."

Geen economisch model

"Op dit moment is er geen economisch model voor en we zien er de meerwaarde niet van in ten opzicht van hoe we het als team kunnen brengen. Onze omkadering en testen stellen we ter beschikking en we willen een kwalitatieve staff op de been brengen."

"Er wordt goed gewerkt en we staan op onze plaats op dit moment. Een bekerwinst was een mooie zaak", aldus Madou bij de podcast. Benieuwd of het ook de komende jaren zal lonen en Club YLA een uitdager wordt van de absolute topclubs.

Aernout Van Lindt

Club Brugge
 
 
Reacties.