Geloof op EK-kwalificatie is er nog bij Justine Vanhaevermaet


Foto: © photonews 09 juli 2024 16:45

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. De voorbereiding op dat duel is al begonnen.

Na de 4 op 6 tegen Tsjechië is het alle hens aan dek. Thuis tegen Denemarken moet sowieso gewonnen worden om nog kans te maken op de top-2 in de groep. Makkelijk zal dat echter niet gaan worden op Stayen.

Dat er nu eigenlijk een zomerstop en daarna voorbereiding is voor verschillende clubs? Dat is een doorn in het oog van bondscoach Serneels & co. Aan hen dus om de Flames alsnog in een zo goed mogelijke conditie aan de aftrap te brengen.

De voorbije weken werden de Flames goed opgevolgd. "Er waren een paar ministages in Tubeke", aldus Justine Vanhaevermaet in MidMid Meister. "Telkens een paar dagen trainen en tussendoor een paar dagen vrij met een thuisprogramma."

Geloof is er zeker en vast nog

"Van maandag tot vrijdag is er dan de officiële stage met dan de wedstrijden tegen Denemarken en in Spanje. De druk staat er op inderdaad, want het zijn de laatste wedstrijden in de EK-kwalificatie voor het EK 2025."

"Het zijn twee belangrijke wedstrijden. Het geloof is er zeker en vast nog. De top-2 van de poule gaan zeker door, ook de nummers drie en vier kunnen het nog doen via de play-offs. Het EK is het hoogtepunt uit mijn carrière tot nu toe."

Aernout Van Lindt

België \\ LSK Kvinner (D)
 
 
Reacties.