Gewezen Red Flame kampt met eetstoornis: "Sorry aan mezelf en aan mensen die getuige zijn geweest"


Foto: © photonews 09 juli 2024 18:40

Gewezen Red Flame Tine Schryvers kampt met een eetstoornis. Daar is ze zelf voor uitgekomen op de sociale media. Er is een groot verschil tussen wat op Instagram verschijnt en de realiteit, liet ze daarbij weten.

"Instagram versus realiteit." Zo opent Tine Schryvers een emotioneel bericht op Instagram over haar eetstoornis. De gewezen Red Flame krijgt meteen steun uit heel veel hoeken op haar bericht en dat kan een mooie steun zijn.

“Ik wil gewoon echt mijn excuses aanbieden aan mezelf en andere mensen die ooit getuige zijn geweest van een ander deel van mezelf of als iemand heeft afgezien door deze stomme eetstoornis. Ik kon gewoon niet helder nadenken (dat is nog steeds het geval)."

Niet helder kunnen denken

"Eng wat het met je doet. Ik wist het niet. Het leven van een profatleet brengt geweldige dingen met zich mee, maar helaas heeft het mij ook op veel manieren gebroken. En ik had geen idee. Ik heb het blijkbaar al acht jaar. Het heeft mij doen stoppen met voetbal", liet Schryvers optekenen in Het Nieuwsblad.

De gewezen Red Flame speelde bij heel wat topclubs in België, waaronder OH Leuven, Club YLA en de KAA Gent Ladies. Ze was international in verschillende jaargangen en speelde ook verschillende jaren in het buitenland. 

Zo was ze even in Noorwegen en even in Zweden actief, terwijl ze haar studies combineerde met voetballen in de USA. De 31-jarige aanvalster speelt momenteel nog bij Latem op een lager niveau, maar profvoetballen zit er niet meer in.

Aernout Van Lindt

Club Brugge \\ België
 
 
Reacties.