Speler Genk met verleden in Anderlecht op weg naar andere Belgische topclub

09 juli 2024 22:30

Anouar Ait El Hadj verliet Anderlecht om naar KRC Genk te trekken. Hij hoopte daar meer speeltijd te krijgen, al gebeurde dat niet altijd. Maar aan interesse geen gebrek voor de speler van de Limburgers.

Toen Anouar Aït El Hadj in januari 2023 Anderlecht verliet om naar Racing Genk te gaan, was zijn ambitie duidelijk: een vaste basisspeler worden in Limburg. Dat lukte bij Anderlecht maar moeilijk, en hetzelfde gebeurde bij Genk. 

De 22-jarige speler stond nauwelijks op het veld tijdens het reguliere seizoen, tijdens de Champions' Play-off kreeg hij dan weer meer kansen. Uiteindelijk speelde hij in zeven van de tien wedstrijden zelfs in de basis voor Genk.

Anouar Aït El Hadj (KRC Genk, ex-Anderlecht) op weg naar Union Saint-Gilloise

El Hadj speelde uiteindelijk 534 minuten, bijna het dubbele van wat hij speelde tijdens het reguliere seizoen. Toch was hij in mei al mogelijk op weg naar een nieuwe werkgever, want ook toen werd al gesproken van de interesse van Union SG. 

Er was bij Genk toen nog geen concreet bod binnengekomen. Ondertussen lijkt een en ander echter te zijn veranderd. Het Nieuwsblad laat namelijk weten dat Anouar Ait El Hadj ondertussen dichtbij een contract staat bij Union SG.

Transfermarkt schat de marktwaarde van de creatieveling op zo'n 1,2 miljoen euro. Hij speelde in totaal 37 wedstrijd voor Genk, maar gaat nu dus andere oorden opzoeken. De komende dagen mogen we meer nieuws verwachten over de zaak.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Union SG
 
 
Reacties.