Verrassing van formaat: Club Brugge haalt assistent voor Nicky Hayen in... vierde klasse


Foto: © photonews 10 juli 2024 09:30

Nicky Hayen krijgt er een nieuwe assistent bij. Dat was altijd al de bedoeling omdat zijn staf waarmee hij de play-offs had aangevat te klein was. Maar de naam van de nieuwe assistent is wel een verrassing.

De kans is immers groot dat u nog nooit van Marco Verbeek gehoord hebt. Hij was immers enkel nog maar in de lagere divisies in Nederland actief. Vorig seizoen degradeerde hij met Baronie naar de Hollandse vierde klasse.

Hij wordt nu per direct assistent-trainer bij Club Brugge, onder leiding van Nicky Hayen. Verbeek, voormalig trainer van onder andere Tricht, Heukelum, GJS, en Sliedrecht, degradeerde vorig seizoen met Baronie naar de vierde divisie.

Ondanks een eerder besluit om bij Baronie te blijven, kreeg Verbeek een unieke kans om bij de topclub aan de slag te gaan. Baronie betreurt zijn vertrek, maar begrijpt zijn keuze en wenst hem veel succes in België. De club werkt ondertussen aan het vinden van een nieuwe hoofdtrainer.

"Wij betreuren het vertrek vanwege de fijne samenwerking, maar snappen volledig dat hij op deze aanbieding ingaat", zo vertelt bestuurslid Robert Daniëls bij het Algemeen Dagblad. "De timing is voor ons ongelukkig. Onze voorbereiding begint volgende week. We moeten nu snel op zoek naar een nieuwe trainer."

Verbeek is heel blij met deze stap, maar wil zijn euforie ook dempen. "De timing is erg vervelend. Alleen werken de amateurvoetbal- en de profvoetbalwereld anders. Waar je bij de amateurs in januari al verlengt, komt de markt bij de profs in de zomer pas op gang. Ik word assistent-coach en verantwoordelijk voor de dode spelsituaties. Dat laatste deed ik bij Almere City ook al."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.