Yamal Lamine zet Fransman, die hij het bos instuurde, stevig op zijn plaats: "Spreek nu!"


Foto: © photonews 10 juli 2024 08:40

We denken dat we het laatste nog niet gehoord hebben van Yamal Lamine. De 16-jarige Spaanse sensatie werd dinsdag de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Adrien Rabiot zal nu ook wel beter weten dan hem uit te dagen.

De jongste doelpuntenmaker met 16 jaar, 11 maanden en 28 dagen, maar vooral de manier waarop hij die eerste op het toernooi maakte, was om duimen en vingers bij af te likken. Mogelijk de mooiste goal van het EK.

Iedereen keek er met open mond naar. De herhaling kon niet genoeg getoond worden. Een schijnbeweging, Adrien Rabiot het bos in en dan een penseelstreek in de hoek vanaf 20 meter waar de zwevende doelman Maignan (en eender welke keeper) geen verhaal tegen had. 

Daarmee sloeg de doelpuntenmaker, die net voor de finale 17 wordt, terug naar de Franse uitspraken voor de wedstrijd. “Yamal uit zijn comfortzone halen”, had Frans bondscoach Didier Deschamps als raad gegeven voor de halve finale.

Uitgerekend Adrien Rabiot ging nog een stapje verder. “Misschien is zo'n halve finale op een groot toernooi wel moeilijk voor hem”, opperde de Fransman. “Hij zal alleszins meer moeten tonen dan wat hij tot dusver deed, wil hij de finale spelen.”

En dan Rabiot zo in de wind zetten... Het ontlokte bij het fenomeen alvast een emotionele reactie na affluiten. Spreek nu, spreek nu”, riep hij. De boodschap was uiteraard bedoeld voor Rabiot.

Johan Walckiers

La Liga \\ Barcelona \\ Frankrijk \\ Spanje
 
 
Reacties.