Vermaelen vraagt speelminuten, Wilmots reageert: "Hij krijgt vertrouwen en mag spelen, maar is wel in het rood gegaan"

25 mei 2016 16:15

Thomas Vermaelen is op zoek naar vertrouwen en wedstrijdritme en in de winkel van Marc Wilmots zijn het al solden: de bondscoach zet het vertrouwen en de speelminuten in de aanbieding. Een ideale match en een ideale gelegenheid voor de verdediger van FC Barcelona om zich klaar te stomen voor het EK.

“Ik voel me goed en heb tot nu toe al twee keer goed kunnen trainen”, stak Thomas Vermaelen van wal op de persbabbel in Lausanne. “Plus: die pittige trainingen heb ik ook zonder problemen verteerd.”

"Ik kan snel in vorm zijn" - Thomas Vermaelen

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw bij de nationale ploeg ben, het is altijd een plezier om erbij te zijn. De situatie bij Barcelona laat ik nu even achter mij. Ik hoop dat ik zo vaak mogelijk kan spelen bij de nationale ploeg, want wedstrijden zijn nog altijd iets helemaal anders dan trainingen.”

Vermaelen gaat er ook van uit dat hij snel klaar kan zijn. “Ik ga ervan uit dat ik snel in vorm kan zijn, ondanks het feit dat ik de laatste tijd weinig heb gespeeld. Fysiek voel ik me goed en ook op vlak van balgevoel zit het snor. Maar hoe het gaat lopen in een wedstrijd, dat is voor mij nog steeds een vraagteken.”

"Thomas is tijdens de eerste training in het rood gegaan" - Marc Wilmots

En dan was het de beurt aan Marc Wilmots. “Thomas heeft een positieve indruk nagelaten. Hij moet nu rustig opbouwen, matchen spelen is belangrijk voor hem. Hij wil spelen, hij wil vertrouwen krijgen en hij krijgt ook vertrouwen”, verzekerde de bondscoach.

Maar toch blijft het voorlopig nog uitkijken. Vermaelen had blijkbaar net ietsje meer moeite dan hij zelf dacht om de eerste training vol te maken. “De eerste training die Thomas heeft meegedaan, is hij in het rood gegaan”, aldus Wilmots.

Gretig, té gretig?

“Daarom hebben we hem de tweede training op dinsdag laten overslaan. We moeten hem een beetje intomen, want hij is erg gretig. Maar hij mag natuurlijk ook geen gevaar lopen om zich te blesseren.”

Maar dat Vermaelen gretig is, is wel duidelijk. Het laatste woord is voor de verdediger: “De laatste weken bij Barça heb ik ook op vrije dagen altijd iets extra’s proberen te doen. Het was niet eenvoudig, maar ik heb ervoor gezorgd dat ik toch wat kon trainen.”

Timothy Collard

België
 
 
Reacties.