Vermaelen is het niet eens met de kritiek: "Ik had ook voor de gemakkelijke weg kunnen kiezen, hé"

26 mei 2016 06:45

Thomas Vermaelen beleefde wederom een frustrerend jaar bij FC Barcelona. Onze landgenoot speelde iets meer dan in zijn eerste jaar bij de club, maar een topjaar werd het lang niet. En dat beseft ook Vermaelen zelf.

“Veel meer dan in mijn eerste jaar bij Barcelona, heb ik het gevoel dat de laatste Spaanse titel ook een beetje mijn titel is. Ik heb toch bepaalde wedstrijden gespeeld, speelde in de beker, scoorde enkele doelpunten.”

Maar toch voel je aan alles dat het wringt bij Vermaelen, een man die eigenlijk iedere weke in de ploeg wil staan. “Ik was de voorbije weken niet aan het aftellen tot het begin van de stage, maar voor mij persoonlijk waren die weken natuurlijk wel teleurstellend.”

"Ik had ook voor de gemakkelijke weg kunnen kiezen" - Thomas Vermaelen

En dan kwam de verdediger nog eens terug op zijn transfer naar het grote Barça. “Ik had twee jaar geleden natuurlijk ook voor de gemakkelijke weg kunnen kiezen en een stap terugzetten om iedere week aan spelen toe te komen.”

“Maar… Dan had ik nu misschien wel een minder goede speler geweest. Het klopt dat ik niet voor de meeste evidente weg koos, want bij Barcelona elke wedstrijd in de basis starten is erg moeilijk. Toch ben ik trots dat ik al twee jaar bij Barça heb gespeeld en nog steeds een speler van die club ben.”

"Een transfer na het EK? Veel clubs kijken naar zo'n groot toernooi, hé" - Thomas Vermaelen

De manier waarop Vermaelen redeneert toont aan dat hij rekening houdt met een vertrek bij Barcelona. “Ik denk nu niet aan zaken die zich op clubniveau afspelen, dat komt later. Nu focus ik me op het EK.”

De 30-jarige Vermaelen blijft voorlopig vaag over zijn toekomst, maar heeft stiekem wel een ideaal scenario in zijn hoofd. “Dat een goed toernooi me aan een transfer kan helpen? Veel clubs kijken naar zo’n groot toernooi, hé. Dat merk je ook vaak aan de transfers die erna tot stand komen. Ik wil gewoon wedstrijden spelen op het EK. Al de rest komt daarna.”

Timothy Collard

Barcelona \\ België
 
 
Reacties.