Het transferlijstje van KRC Genk: met deze versterkingen een gooi naar de titel

31 mei 2016 17:04

De competitie is nu helemaal afgelopen, de transfercarrousel komt op gang. Belangrijk huiswerk ligt op de tafel van de clubs. Wij gingen na op welke posities de G5 versterking kunnen gebruiken. Vandaag bespreken we KRC Genk.

Om te beginnen: in Genk is het afgelopen seizoen heel goed werk verricht. Peter Maes bouwde aan een nieuwe ploeg en de nieuwe spelers zijn een schot in de roos. De basis is gelegd en met enkele gerichte versterkingen moet KRC Genk in staat zijn om zich volgend seizoen in het titeldebat te mengen.

Het huiswerk van Maes en De Condé situeert zich vooral achterin. Doelman Bizot wisselt goede reddingen nog te vaak af met missers. Hij is geen doelman die je naar de titel zal leiden, zoals Courtois enkele jaren geleden. Köteles mag wellicht andere oorden opzoeken. Genk heeft met Jackers een toptalent in huis, de vraag is of hij al klaar is voor het grote werk.

Het centrale duo Dewaest - Kabasele staat als een huis. Enkel indien Kaba de club verlaat, moet men op zoek gaan naar een waardige vervanger, al heeft Genk met Dries Wouters nog een sterke verdediger in eigen rangen. Op de rechtsback strijden Castagne en Walsh voor een plek, op links kon Uronen nog niet overtuigen. Wij zouden nieuwe backs op ons wenslijstje noteren.

Het middenveld is goed gestoffeerd, het offensieve compartiment puilt uit van het talent. Ndidi en Bailey behoren tot de beste jongeren uit onze competitie, Pozuelo heeft bakken talent en de ervaring van Buffel is onmisbaar. Voorin zijn Samatta en Karelis klaar om voor vuurwerk te zorgen. Tel daar nog jongens als Kebano, Buyens en de Camargo bij.

Groep samenhouden

Samengevat kunnen we stellen dat er nu al héél veel kwaliteit in Genk rondloopt. Leandro Trossard keert terug en is een directe versterking. Als de Limburgers de groep kunnen samenhouden en de defensie versterken met een topdoelman en backs, dan moeten ze gewapend zijn voor Europa en de titelstrijd.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.