Duwt Lukaku Vertonghen richting het centrum? "Dat heeft hij slim gezien"

01 juni 2016 05:59

Hoe meer verdedigers er uitvallen, hoe groter de kans dat Jan Vertonghen uiteindelijk zijn linksachter verlaat voor een plek in het centrum. Zo zou de weg plots openliggen voor Jordan Lukaku.

Lukaku liet eerder verstaan nog niet klaar te zijn voor een concurrentiestrijd met Vertonghen. Anderzijds voegde hij eraan toe dat de Tottenham-verdediger in zijn ogen geen echte linksachter is. "Wel een van de beste centrale verdedigers ter wereld, maar geen linksback."

Jordan heeft zich met zijn assists gemanifesteerd bij de nationale ploeg - Jan Vertonghen

Of toch een slinkse manier om Vertonghen richting het centrum te duwen? "Dat heeft hij slim gezien", lachte Sterke Jan dinsdagavond in aanloop naar de vriendenmatch tegen Finland. "Jordan heeft zich met zijn assist tegen Zwitserland en die in maart tegen Portugal gemanifesteerd bij de nationale ploeg. Hij is dus zeker een optie."

Voorlopig blijft alles echter bij het oude. "De bondscoach ziet me als een linksachter. Dat maakte hij deze voorbereiding nog eens duidelijk. Al weet ik wel dat wanneer er nu nog blessures volgen, de kans groot is dat ik naar het centrum verhuis."

Diederik Geypen

België \\ Finland
 
 
Reacties.