Auyb Masika voelt zich klaar om uit te groeien tot smaakmaker van Lierse én de 1B-competitie: "Daar houden de fans van"

27 juli 2016 19:40

Goalgetter Etien Velikonja vertrok dan wel, met Ayub Masika kon Lierse SK een van zijn sterkhouders voor drie jaar aan het Lisp vastbinden. Ook het jeugdproduct van Racing Genk is blij dat hij eindelijk de rustige vastheid vond.

"Ik voel me hier goed na twee jaar. Lierse is stilaan een beetje mijn thuis", vertelt Masika met de brede glimlach bij Voetbalkrant.com. "In september word ik 23 en in Genk zou ik niet elke week spelen. Dat is op mijn leeftijd cruciaal."

Met zijn acties over de rechterflank ontpopt Masika zich tot publiekslieveling van de Pallieters. "Ik probeer altijd mijn ding te doen en daar resultaat uit te puren. Daar houden de fans van en is goed voor de ploeg."

Antwerp-coach Vanderbiest is onder de indruk? Oké, dat is leuk - Ayub Masika

"De trainingen verlopen prima en in de oefenmatchen behaalden we goede resultaten. Dat Antwerp-coach Fred Vanderbiest onder de indruk is (waarover later meer) van ons spel? Oké, dat is leuk. (lacht) Ik denk dat dit een mooie competitie kan worden voor ons."

Het vertrek van Etien Velikonja, die 24 keer scoorde, zal hoe dan ook zwaar doorwegen voor Lierse. "Dat klopt, maar ik hoop dat zijn vervanger (Aurélien Joachim die een sterk einde kende bij White Star, red.) zijn vorige seizoen kan doorzetten. Velikonja evenaren zal niet lukken. Hij is een ander type dat altijd het beste van zichzelf zal geven. Dan zien we wel wat het oplevert."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK
 
 
Reacties.