Tien om te zien: de mogelijke topschutters van de Jupiler Pro League

28 juli 2016 14:44

Deze week blikken we in vijf edities vooruit op tien mogelijke blikvangers in de Jupiler Pro League. Vandaag krijgt u tien mogelijke namen die zullen meedingen voor de topschutterstitel.

Abdoulay Diaby (Club Brugge)

Bij Club Brugge is het niet makkelijk om topschutter te worden aangezien Michel Preud'homme wel houdt van een beurtrol in de aanval. En Diaby moest daarbij ook nog veel uitwijken naar de flank. Toch hield dat hem niet tegen om 16 keer te scoren.

En misschien heeft Preud'homme dit seizoen wel een andere rol voor hem weggelegd en wordt hij de vaste speerpunt van de ploeg. Al heeft hij in eigen rangen wel concurrentie van Jelle Vossen.

Jérémy Perbet (AA Gent)

De topschutter van vorig seizoen. Bij Charleroi was wel heel het spel op hem afgestemd, bij Gent heeft de Franse goaltjesdief al door dat hij meer voor het team zal moeten werken. Maar Perbet staat altijd garant voor doelpunten, dus hem zeker niet afschrijven.

Aly Samatta (KRC Genk)

Samatta was vorig seizoen slechts invaller bij Genk, maar bewees wel dat hij een neus voor goals heeft. Hij moet de concurrentie met Karelis aangaan, maar als hij die wint, verwachten we veel van de Tanzaniaan.

Gohi Bi Cyriac (KV Oostende)

Cyriac scoorde vorig seizoen de eerste helft van de competitie aan de lopende band, maar viel toen terug. Deze jaargang wil hij opnieuw vlammen en staat hij volgens Oostendse bronnen heel scherp.

Mbaye Leye (Zulte Waregem)

Vorig seizoen zorgde hij er praktisch op zijn eentje voor dat Zulte Waregem play-off 1 bereikte. De ervaren kapitein van Essevee neemt ook alle strafschoppen en is met het hoofd en voeten gevaarlijk. Zulte Waregem lijkt ook een veel sterker team te hebben, waar Leye van kan profiteren.

Jelle Vossen (Club Brugge)

De luxe-invaller van Club Brugge heeft zich weten te schikken in zijn rol. Als je als bankzitter 14 keer weet te scoren, kan je er ook nog een pak bij doen als je meer kansen krijgt. Alles zal afhangen van wat zijn rol zal worden.

Igor Vetokele (Zulte Waregem)

Mbaye Leye krijgt er een maatje bij in de spits. Vetokele bewees bij Kopenhagen dat hij de goal weet staan. Gepokt en gemazeld in het buitenland is hij er toch eentje om in het oog te houden.

Ivan Santini (Standard)

Vorig seizoen moest hij aanpassen, maar nu zou Yannick Ferrera resoluut voor hem als eerste spits gekozen hebben. De Kroaat wist bij Kortrijk het doel staan en is dat nog niet verleerd. Indien de Rouches de aanvoer vanop de flanken kunnen voorzien, gaat hij er een pak maken.

Florian Taulemesse (Eupen)

Misschien een verrassing, maar we geven de 30-jarige spits van Eupen het voordeel van de twijfel. In tweede klasse scoorde hij aan de lopende band en het is zo'n jongen die een neus heeft voor doelpunten. Eupen rekent op hem voor de goals.

Tom De Sutter (Lokeren)

De Sutter maakt makkelijk een goaltje, maar na Cercle Brugge moest hij zich meestal aanpassen aan de ploeg. Bij Lokeren gaan ze weer in dienst van hem spelen en we verwachten dan ook dat hij de netten gaat doen trillen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.