Club Brugge in pot 3 en dus ontlopen ze heel wat kleppers

24 augustus 2016 11:41

Als Belgische landskampioen is Club Brugge automatisch geplaatst voor de poulefase van de Champions League. Er was een kans(je) dat blauw-zwart in pot 3 zou terechtkomen bij de loting later deze week. En het is nu ook zover, dus ontlopen ze flink wat kleppers.

Afhankelijk van sommige resultaten in de voorrondes van de Champions League, zou Club Brugge namelijk in pot 3 of pot 4 belanden tijdens de loting. Ludogorets en Monaco deden gisteren hun duit in het zakje en zo is blauw-zwart nu al zeker van pot 3.

Tottenham is een van de tegenstanders die wordt vermeden

Eerlijk: Club Brugge kan evengoed op een sterke tegenstander uit pot 4 botsen. Rostov zal in die pot zitten als ze Ajax weten uit te schakelen en zij klopten al Anderlecht, terwijl ook Monaco in die laatste pot zit. En toch is het verschil wezenlijk.

Tottenham, Dinamo Kiev, Lyon, PSV, Sporting Portugal, Basel en Ajax of Mönchengbladbach worden allen vermeden door Club Brugge. Een loting tegen Ludogorets, Celtic, Besiktas, Legia Warschau, Salzburg of Zagreb en Nicosia of Kopenhagen is plots mogelijk. En dat lijken toch allemaal haalbaardere tegenstanders.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.