Thomas Vermaelen is dan wel weg, toch kleurt FC Bacelona dit seizoen weer Belgisch

25 augustus 2016 13:13

Na de verhuis van Thomas Vermaelen naar AS Roma, loopt er dit seizoen geen Rode Duivel bij de Catalaanse grootmacht rond. Maar dat wordt goedgemaakt door het in België ontwikkelde FCBWorld.org.

Onze landgenoot Mick Vanlimbergen, oprichter en CEO van Mobile Community Network, ontwikkelde een platform waar voortaan meer dan 50.000 officiële Barça-supporters met elkaar zullen communiceren. Want de zogenaamde penyas verspreiden zich over Catalonië, buiten Catalonië en de rest van de wereld.

"Om die laatste en tevens grootste groep te bereiken, is dit een ideaal platform", legt Vanlimbergen uit bij Voetbalkrant.com. "Vrijwilligers steken heel veel tijd in die supportersclubs. Dat kunnen we nu beter monitoren. Met een beperkte inspanning brengen we nieuws tot bij de fans."

Als een fractie van de 250 miljoen online-fans Barcelonista wordt, spreken we van een succes

Maar het platform biedt meer dan dat alleen. "Evenementen delen, enquêtes houden, met elkaar chatten, ... Het kan allemaal binnen elke penya afzonderlijk en over de verschillende clubs heen", aldus Vanlimbergen.

FCBWorld.org is bovendien gebruiksvriendelijk en kan vergeleken worden met de Facebook-toepassingen. "Het platform is door iedereen makkelijk en in de eigen landstaal te bereiken. Dit zet de deur open naar 250 miljoen fans die online in Barcelona geïnteresseerd zijn. Als een fractie daarvan Barcelonista wordt, spreken we van een succes."

Neem hier een kijkje op FCBWorld.org

Diederik Geypen

La Liga \\ AS Roma \\ Barcelona
 
 
Reacties.