De Decker blikt terug op periode-Vanoppen bij Germinal Beerschot: "Er zijn toen ongelooflijke dingen gebeurd"

26 augustus 2016 08:13

Wim De Decker nam afgelopen weekend afscheid van de Bosuil. Al blijft hij wel actief bij de club, bij de Royal Antwerp Elite Academy. De voormalige middenvelder heeft natuurlijk ook een verleden bij Germinal Beerschot.

Hij was actief op Het Kiel in de periode-Vanoppen. Hij kwam er aan toen de club voorlaatste stond. Na zijn komst en de transfers van Leko en Goor kon Germinal Beerschot zich toch redden. Al bracht dat weinig zoden aan de dijk.

"De club was wel fel veranderd in vergelijking met mijn eerste periode. Je merkte dat aan alles. Ze leefden er boven hun stand. En dan moest het meest dramatische seizoen ooit nog komen. Patrick Vanoppen was een echte kamikazepiloot. Je zag dat faillissement aankomen. Al heb ik daar wel schrijnende dingen gezien", aldus De Decker in Gazet van Antwerpen.

Patrick Vanoppen was een echte kamikazepiloot - Wim De Decker

Sommige spelers kwamen in de problemen. "Er waren zelfs spelers die bij mij en Stijn Stijnen geld kwamen vragen omdat ze niet meer rondkwamen. Sinds januari zijn we toen niet meer betaald. Er zijn ongelooflijke dingen gebeurd. Zoals die dag dat de traiteur zijn kat had gestuurd omdat hij niet meer betaald werd en wij met de hele ploeg in de Lunch Garden gingen eten. En dat was dan voor een match van alles-of-niks tegen Waasland-Beveren."

Kriekentaart

De manier waarop Vanoppen met de situatie omging, was hallucinant. Zo riep hij de spelers op zijn kantoor om hen een hart onder de riem te steken... met een kriekentaart.

"'Jongens, als ik eens tegenslag heb, eet ik een stuk kriekentaart en nadien ben ik alles vergeten.' Plots zwaaide de deur van zijn bureel open en brachten ze tien kriekentaarten binnen. Ongelooflijk. Wij keken allemaal naar elkaar en dachten: ' Die man is van God los'. Ik heb nog even gedacht dat het verborgen camera was."

Redactie

Beker van België \\ Antwerp \\ Beerschot
 
 
Reacties.