Tevreden Marc Brys: "We gaven amper kansen weg en scoorden op de juiste momenten"

26 september 2016 12:25

KFCO Beerschot-Wilrijk won zaterdagavond vlotjes in en tegen Virton: 0-3. Marc Brys was dan ook een zeer tevreden trainer.

Met 10 op 12 is Beerschot-Wilrijk uitstekend aan het seizoen in 1ste amateur afdeling begonnen. Na de 0-3 in Virton was Marc Brys enorm tevreden met de geleverde prestatie. "Vooral in het veldspel waren we vanavond sterk", zegt de ervaren oefenmeester op de clubwebsite.

“We waren het overgrote gedeelte van de wedstrijd baas, gaven amper een kans weg en scoorden op de juiste momenten. In de eerste helft offerde Virton een speler op die moest proberen Hernan Losada lam te leggen. Wij speelden daar prima op in door de ruimte op de flanken op te zoeken", weet Brys.

De 0-2 van Hernan Losada was het breekpunt in de partij. We kenden daarna geen problemen meer.

Na de 0-2 niet meer in de problemen

Beerschot-Wilrijk ging rusten met 0-1 na een doelpunt van Alexander Maes. "Na de pauze herschikte Virton enigszins de pionnen en kozen ze voor een iets avontuurlijkere aanpak, maar die 0-2 van Hernan Losada was het breekpunt in de partij. We kenden daarna geen problemen meer", analyseert een tevreden Brys.

Doelpuntenmaker Alexander Maes reageerde na afloop opgetogen. "Die hoekschop van Hernan kwam perfect mijn richting uit. Ik knikte aan de tweede paal richting verste hoek en die bal ging erin. Die 0-1 werkte bevrijdend. Op dat moment hadden we het initiatief van de wedstrijd al genomen, het doelpunt was de perfecte beloning", blikt hij terug op zijn eerse competitiedoelpunt voor de club.

Koen Frans

Virton \\ Beerschot
 
 
Reacties.