Mathijssen vond met een 6 op 6 de succesformule bij Westerlo: "Daar hebben wij op ingezet"

01 oktober 2016 23:06

Westerlo doet na een zes op zes weer helemaal mee. De Kemphanen leken in het seizoensbegin een vogel voor de kat, maar een coachwissel en drie competitiematchen later gaf Westel de rode lantaarn door aan rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren.

En dus wordt er voor de ommekeer naar de nieuwe T1 Jacky Mathijssen gekeken. "Na het verlies tegen Moeskroen had niemand gedacht dat we met een 6 op 6 zouden reageren. Daar moeten we niet flauw over doen", reageerde de Limburger na de 1-0-zege tegen W-Beveren. "In Anderlecht hebben we het fantastisch gedaan, maar ook het geluk koos op het juiste moment onze kant. Dat was vanavond niet anders."

Dat de we nul houden, mag onderstreept worden

Beide ploegen voetbalden in het Kuipje onder degradatiedruk. "Zowel zij als wij voetbalden met een gevoel van moeten. We kwamen enkele keren goed weg en ook Koen (Vanlangendonck, red.) hield ons recht. Het zat wat dat betreft mee. Dat we de nul houden na de vele tegengoals in de eerste duels, mag dus zeker onderstreept worden."

"Een tiental dagen geleden zei ik dat voetbaltechnisch enkele teams beter zijn, maar in het voetbal kunnen ook andere waarden voor het verschil zorgen. Daar hebben wij op ingezet", besloot Mathijssen.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ SK Beveren
 
 
Reacties.