Vooruitblikken op Club-Anderlecht met twee iconen: "Weiler of Preud'homme? Die moeten zien dat de bus op tijd vertrekt"

21 oktober 2016 12:25

Zondag staat Club Brugge-Anderlecht op het programma. Een match tussen twee teams die - ondanks positieve punten - nog allebei zoekende zijn. Wij overlopen in drie dagen de hete hangijzers bij beide clubs met Jan Ceulemans en Gilles Van Binst. En u weze gewaarschuwd: Van Binst was in vorm.

Met Club Brugge-Anderlecht staan meteen ook twee van de meest charismatische en ongrijpbare coaches uit eerste klasse tegenover elkaar. Het kruitvat Preud'homme tegenover de mysterieuze Weiler. Onze twee analisten van deze week hebben ook daar een mening over.

"Van Preud'homme weten we wat hij kan en hoe hij reageert", lacht Jan Ceulemans. "Iedere coach heeft zijn eigen manier. En gelukkig maar. Bij Preud'homme weet je wel ongeveer wat je kan verwachten, bij Weiler niet. Die heeft soms al vervangingen gedaan waarvan ik dacht: "Dat is toch niet logisch?" Maar als het dan goed uitdraait, is hij een tactisch genie. Hij heeft zijn kans gekregen en voorlopig doet hij het wel goed... qua resultaten."

Weiler die heeft soms al vervangingen gedaan waarvan ik dacht: "Dat is toch niet logisch?" Maar als het dan goed uitdraait, is hij een tactisch genie

Gille Van Binst scheert dan weer alle trainers over dezelfde kam. "Trainers zijn een noodzakelijk kwaad. Als je een goeie leider op het veld hebt, heeft die niks meer te zeggen tijdens een match. Die moet zien dat de bus op tijd vertrekt en wat trainingen geven. Een goeie coach gaat geen slechte coach kampioen maken hoor. Ik vind dat veel te veel van die trainers de laatste tijd te hoog van de toren blazen", aldus de vroegere rechtsachter van paars-wit.

Woensdag kondigde Weiler ook aan dat hij in januari om nog versterkingen gaat vragen. "Dat begrijp ik dus niet. Hoeveel lopen er daar al rond? In onze tijd speelden we niet veel minder matchen en deden we het een heel seizoen met twintig man. En wat je in januari gaat halen is toch tweedehands. Dan kan je beter in juli een dure, maar goeie kopen."

Nog versterkingen? Dat begrijp ik dus niet. Hoeveel lopen er daar al rond?

Ceulemans nuanceert: "Op het middenveld en in de aanval zal hij waarschijnlijk niets gaan vragen. Het is achteraan dat hij wel nog iets bij zal willen. En daar kan hij dat ook wel gebruiken. Je kan het ook beter gaan vragen: een nee heb je, een ja kan je krijgen."

Maar beide heren zijn het wel over één ding eens: "Ik denk dat ze zowel in Anderlecht als in Brugge graag zouden zien dat hun ploeg wat beter gaat voetballen. Want tot nu toe is het niet veel soeps geweest", besluiten ze.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.