Nee, niet Messi of Ronaldo is de beste speler in Spanje volgens de kenners

25 oktober 2016 09:23

Wie is de beste speler van Spanje? Logisch antwoord: Cristiano Ronaldo of Lionel Messi natuurlijk! Mis! Gisteren maakte La Liga de beste speler bekend en het werd niet één van de twee supersterren.

De beste speler van het seizoen 2015-2016 is... Antoine Griezmann. De Franse spits van Atlético Madrid scoorde vorig seizoen 22 goals in 38 matchen en gaf vijf assists. En op het EK in Frankrijk was hij dé uitblinker van zijn ploeg, waar hij ook tot beste speler van het toernooi werd uitgeroepen.

De Uruguayaan Luis Suarez (Barcelona), met 40 doelpunten topscorer, werd tot beste niet-Europeaan in de liga verkozen. Zijn Argentijnse ploeggenoot Lionel Messi moest het deze keer met een troostprijs stellen. Hij is de Aanvaller van het Jaar. Opvallend: Ronaldo is nergens te bespeuren ondanks zijn 35 goals in 36 matchen, Messi maakte er 26. Atlético werd derde, Real tweede en Barcelona kampioen in de jaargang.

Caption

Atlético boven

Diego Godin, landgenoot van Suarez en teamgenoot van Griezman, kreeg een eervolle vermelding als Verdediger van het Jaar en met de Sloveen Jan Oblak als Doelman van Het Jaar en de Argentijn Diego Simeone als Trainer van het Jaar, viel Atletico nog twee keer in de prijzen.

De Kroaat Luka Modric (Real Madrid) kwam als Middenvelder van het Jaar uit de poll. Marco Asensio, vorig seizoen door Real aan Espanyol uitgeleend, werd verkozen tot Talent van het Jaar.

Johan Walckiers

La Liga \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Leonesa
 
 
Reacties.