Club-supporters zien publiekslieveling graag terugkeren, maar wat met Butelle?

25 oktober 2016 15:36

Mathew Ryan beleeft geen al te leuke tijd in het zonnige Valencia. De voormalige goalie van Club Brugge moet tegenwoordig tevreden zijn met een bankzitterstatuut en mag daarom vertrekken. De fans van Club Brugge zien een terugkeer naar Jan Breydel alvast zitten.

Tijdens de komende wintermercato wordt heel wat beweging verwacht in het kamp van Valencia. Onder meer Mathew Ryan mag, volgens de lokale krant Plaza Deportiva, een nieuwe club zoeken.

Supporters van Club Brugge zien een terugkeer van hun Australische held maar al te graag gebeuren. “Heel wat supporters volgen hem nog steeds op de voet”, aldus Marcel Van Den Berghe, voorzitter van ’t Blauw-Zwart Hoekske. “Ryan is op en top professioneel. Hij kwam hier aan als een nobele onbekende, maar ontpopte zich in een mum van tijd tot nummer één.”

Maar wat met Ludovic Butelle?

Maar in het tijdperk na Ryan greep ene Ludovic Butelle zijn kans en is ook hij uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. “Butelle heeft Club vorig seizoen kampioen gemaakt”, zegt Chantal Lemoine, voorzitster van Glory 1891. “Indien Ryan zou terugkeren dan zal hij zich eerst moeten bewijzen."

Mathew Ryan stond dit seizoen amper twee keer tussen de palen bij Valencia. "Ondanks zijn plaats op de bank, zal hij niet aan kwaliteit hebben ingeboet. Een mogelijke tweestrijd zal onze doelmannen alleen maar sterker maken.”

Ludovic Butelle, de huidige chouchou van Club Brugge.

Redactie

Jupiler Pro League \\ La Liga \\ Club Brugge \\ Valencia CF
 
 
Reacties.