'Den ouwe' doet het opnieuw! Buffel onverslijtbaar: "Mentale boost voor Anderlecht"

16 januari 2018 23:12

Dit hadden we nog niet gezien van Genk dit seizoen: na een mentale klap de kopjes niet laten hangen en direct reageren. Thomas Buffel zag het maar al te graag gebeuren, misschien zelfs liever dan met 1-0 te winnen.

Het was uiteraard een breed glimlachende Buffel die na de wedstrijd verscheen. De ouderdomsdeken had zonet de winnende goal gemaakt. "Dat en dan kon ik in de slotseconden nog de 2-2 voorkomen door de bal in corner te duwen", zei hij met een knipoog.

36 jaar en blijven gaan... "Fysiek moet je in orde zijn als je op dit niveau wil blijven spelen, anders zet de trainer wel iemand anders. Ik doe nog steeds mijn werk op training en kies misschien iets meer mijn momenten uit."

Anderlecht, opgepast!

Een beter moment had hij uiteraard niet kunnen kiezen. Op anderhalve minuut van het einde de winnende treffer scoren, een minuut na de gelijkmaker. "Zo net voor de match tegen Anderlecht kan dit ons wel een mentale boost geven. We hebben de kopjes recht gehouden, dat maakt deze ontlading nog groter. Dat we op twee punten van play-off 1 staan? Ja, maar we gaan niet beginnen rekenen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Oostende
 
 
Reacties.