Vakantie gedaan bij Olympiakos, scorende Belgen: hoe zit het met Engels, Mirallas, Vadis, Proto en Gillet?

18 april 2018 20:30

Voor Vadis Odjidja ziet het er niet al te goed uit bij Olympiakos, maar enkele andere Belgen zijn ondertussen wel aan hun rehabilitatie bezig. En scoorden zelfs.

Voorzitter Evangelis Marinakis had eind maart zijn volledige kern op vakantie gestuurd, omdat hij boos was omwille van de tegenvallend resultaten van zijn Olympiakos: derde in de stand, weg titel en voorlopig zelfs geen voetbal in de Champions League.

Scorende Belgen

Na tien dagen mochten flink wat spelers echter terugkomen naar de club, ondertussen speelden zij al een wedstrijd met hun team tegen Kerkyra. Dat is de voorlaatste in de Griekse Super League. Drie Belgen mochten spelen.

Silvio Proto stond in doel, Bjorn Engels en Kevin Mirallas kregen ook een plekje in de basis. Beide spelers wisten bovendien te scoren tegen de staartploeg en tankten zo wat extra vertrouwen. De drie tankten zo vertrouwen en lijken zo volop bezig aan hun rehabilitatie. 

Ook de coach was vermoedelijk tevreden van de prestaties. Het verhaal Vadis Odidja is een ander paar mouwen, hij traint momenteel apart. Guillaume Gillet zat ook niet in de kern tegen Kerkyra, maar hij werd de voorbije maand ook al enkele keren uit de selectie gehouden.

Voor Gillet en Odjidja zal er sowieso de nodige interesse zijn - ook Anderlecht en Club Brugge keken al naar die laatste. Bjorn Engels van zijn kant heeft met zijn profiel ook nog steeds enkele gegadigden, maar ligt nog tot 2021 onder contract in Griekenland.

Aernout Van Lindt

Olympiakos Piraeus
 
 
Reacties.