UPDATE: Vanden Stock past ook voor belangrijke vergadering

12 december 2018 08:43

Het oude en nieuwe bestuur van Anderlecht liggen op ramkoers. Roger Vanden Stock voelt zich niet meer thuis in zijn club en komt zelfs niet meer kijken. Dat heeft vooral te maken met een escalerend conflict tussen Marc Coucke en de oude aandeelhouders.

UPDATE 12 december: Anderlecht liet in een statement weten dat alles voorspoedig aan het verlopen is wat betreft de vergaderingen met de aandeelhouders. 

Volgens Het Nieuwsblad stuurde ex-voorzitter Roger Vanden Stock echter zijn kat naar die meeting en liet hij zich afvaardigen door zijn dochters, die wél nog in de Raad van Bestuur zitten.

Coucke

Coucke kocht vorig jaar Anderlecht voor een slordige 59 miljoen euro. Maar hij had toen ook een creatief middel om het cashflowprobleem op te lossen. Hij stelde de oude aandeelhouders voor om een deel van het geld te parkeren op een bankrekening tegen een rente van 5 procent. Zo kon paars-wit het geld gebruiken als ze het nodig hadden en kregen de oude aandeelhouders een mooie bonus, weet Het Nieuwsblad.

Allemaal mooi op papier, maar nu die oude aandeelhouders eind 2018 uitbetaald dienen te worden, lijkt Coucke dat te weigeren omdat het vorige bestuur veel te veel geld betaald heeft aan managers. In de andere groep denken ze dat Coucke het voetbalschandaal aangrijpt om hen niet uit te betalen.

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.