UPDATE: Anderlecht verontwaardigd door actie Mogi Bayat, die nu ook terugslaat: "Betreurenswaardig"

20 februari 2019 15:59

RSC Anderlecht sluit de dag af met een opmerkelijk persbericht: Mogi Bayat legde vandaag een beslag legde op de tegoeden van Anderlecht. De club reageert verontwaardigd.

UPDATE: Het kantoor van Mogi Bayat (CMG) heeft in een reactie aangegeven dat het niet begrijpt vanwaar de verontwaardiging komt: 

"We betreuren dat Anderlecht hier publiekelijk over communiceert. CMG kan enkel verrast zijn over de verontwaardiging waarvan RSCA nu blijk geeft. Gelet op de financiële situatie van de club, heeft CMG met toestemming van de beslagrechter bewarend beslag gelegd op de tegoeden van RSCA om zijn belangen veilig te stellen."

Anderlecht publiceerde dinsdagavond een persbericht, waarin het de hele zaak aankaartte:

"Reeds enkele maanden geleden, en ten gevolge van de operatie Propere Handen, heeft de club gecommuniceerd aan makelaars hen enkel te betalen als er volledige transparantie bestaat in alle transfer deals en over de vennootschap waaruit werd gefactureerd. De club maakte hiermee een duidelijk statement als voorvechter van een clean voetbalmilieu. Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd."

"Bij makelaar Mogi Bayat bestaan er, wegens gebrek aan transparantie, twijfels rond sommige transfers die hij uitvoerde als mandataris van RSC Anderlecht. De club heeft dit aan Bayat gecommuniceerd, net als de gevolgen, namelijk een staking van de betaling tot er volledige duidelijkheid bestaat in alle transfer transacties. We hebben hierop echter geen reactie ontvangen."

"Daarnaast heeft de club aan de makelaars betrokken in de operatie Propere Handen, waar RSC Anderlecht zich burgerlijke partij heeft gesteld, meegedeeld het verder verloop van de gerechtelijke procedure af te wachten."

"De club is dan ook verontwaardigd en betreurt dat makelaar Mogi Bayat vandaag een beslag legde op de tegoeden van RSC Anderlecht. De club zal echter niet afstappen van haar procedure en geen betalingen uitvoeren totdat er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan haar rechten via de rechtbank te verdedigen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.