Het Kara-effect? Anderlecht houdt laatste weken opvallend vaak de nul

20 maart 2019 18:10

FC Nantes stuurde in januari Kara Mbodj terug naar Anderlecht. Bij paars-wit noemden ze hem meteen de nieuwe leider van de defensie. Dat werd toen op hoongelach onthaald, maar Anderlecht houdt de afgelopen weken toch vaak de nul.

In de laatste zes wedstrijden hield Anderlecht vier keer de nul. Even vaak als in de eerste 24 competitiewedstrijden samen.

Begin februari had Kara het nochtans enorm lastig tegen Standard. Vooral het gebrek aan wendbaarheid viel op bij de Senegalees.

De laatste wedstrijden vormt Kara echter een solide duo met James Lawrence, die in de voorafgaande maanden nochtans ook lang niet altijd in de basis stond.

Natuurlijk hebben ook de flankverdedigers onder Fred Rutten hun verdiensten. De verguisde Dennis Appiah houdt Alexis Saelemaekers nu al weken op de bank en aan de overkant is Ivan Obradovic weer helemaal terug.

De plaatsjes achterin zullen er in de play-offs niet goedkoper op worden. Sebastiaan Bornauw vierde maandag bij de beloften zijn comeback na maanden blessureleed en ook Andy Najar wordt klaargestoomd voor de start van play-off I.

Het wordt afwachten voor welke vier verdedigers Rutten kiest in de play-offs. Opvallend is dat dure vogel Bubacarr Sanneh er al maanden niet meer aan te pas komt. Zijn laatste competitieminuten dateren van elf november.

Simon Wauters

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.